Programe ONG

Un aspect important pentru EcoVillage Moldova îl reprezintă programele de dezvoltare și integrare comunitară, care sunt implementate prin intermediul a două organizații non-profit, fiecare cu domeniile sale de interes:

Asociația pentru Dezvoltare Rurală “Avânt” este o Asociaţie Obştească locală axată pe dezvoltarea satului Rîşcova și a satelor învecinate. Exemple de inițiative organizate de Avânt includ diverse evenimente educaționale, activităţi despre gestionarea deșeurilor și acțiuni de plantare a copacilor, proiectul „Grădină Şcolară”, activităţi de sensibilizare pentru protecția râurilor, precum și construirea de parteneriate între APL, întreprinderi și societatea civilă din 7 sate vecine pentru a implementa o strategie comună de dezvoltare regională.

EcoVisio este un ONG național, care lucrează pentru a atinge potențialul Moldovei ca regiune-model pentru dezvoltare durabilă și pentru a ajuta comunitatea să realizeze schimbări pozitive. În activitatea sa, EcoVisio se concentrează pe șase domenii principale, toate interconectate: climă, deșeuri, agrifood, comunități, educație și antreprenoriat. Din 2016, mulți membri și absolvenți EcoVisio s-au unit pentru a construi un Centru de Instruiri la EcoVillage Moldova, care continuă să conecteze oamenii și să inspire schimbări.


Voluntariat

Apreciem abilitățile și cunoștințele diverse pe care le aduc oamenii care vin aici! Dacă doriți să experimentați o viață rurală simplă la EcoVillage Moldova și să împărtășiți sau să vă dezvoltați abilitățile într-un anumit domeniu, primim voluntari pentru voluntariat de scurtă durată (1-60 zile) sau de lungă durată (3-12 luni). Experiența arată că avem mai multe oportunități de voluntariat din luna aprilie până în noiembrie. Vă rugăm să ne contactați în avans pentru a afla mai multe detalii despre condițiile disponibile și pentru a coordona vizita.

Oportunitățile pe termen scurt de implicare includ acțiuni de plantare a copacilor, acţiuni de salubrizare, ateliere tematice, lucrări de grădină etc.
Urmăriți pagina noastră de Facebook pentru a afla despre oportunitățile viitoare.

Oportunitățile pe termen lung includ susţinerea activității noastre într-unul sau mai multe domenii, cum ar fi: grădinărit, activităţi la Sanctuarul pentru Cai, construcții ecologice, bucătărie, administrație, PR, instruiri, dezvoltare comunitară, strângere de fonduri. Împărtășiți-ne experiențele și domeniul de interes completând formularul de cerere de mai jos.


Căutați un loc unic în care să desfăşuraţi propriul seminar, atelier sau alt tip de instruire?

Invită grupul interesat la eveniment!

Planifică propriul seminar la Centrul nostru de Instuiri!

Închiriați un spațiu de instruire care să se potrivească cerințelor dvs:
spaţiu interior, exterior, sală mare de conferințe, camere mai mici camere pentru ateliere

Opţiuni de eco-tourism :

  • Trasee forestiere
  • Tur gastronomic la Rîşcova
  • Sanctuar de Cai

Servicii de cazare şi catering

De asemenea, putem organiza transport pentru grupuri mai mari de la Chișinău spre satul nostru.


Dezvoltă o iniţiativă sau o întreprindere socială

Dacă aveți o idee inovatoare sau căutați parteneri pentru inițiativa dvs., ne-ar plăcea să vă cunoaştem!

EcoVillage Moldova a crescut organic pornind de la oameni cu inițiative care-şi unesc forţele. Ne susţinem reciproc împărtăşind spații, expertiză, instrumente, structuri organizaționale și rețele.


Multiplică

Creșterea comunităților durabile nu este o sarcină ușoară şi chiar tu poți fi unul dintre oamenii care conectează inițiativele, răspândesc semințe de conștientizare și înmulțesc practicile ecologice în comunitatea lor!

Ne-ar face plăcere să împărtășim echipei dvs. resurse informaționale, facilitatori, specialiști, practicanți și ne-ar bucura să învățăm din experiențele dvs.

Cu suficientă polenizare a inițiativelor, stilul de viață ecologic va deveni mai curând o obişnuinţă!

Follow us