Ateliere practice
Petreceți timp în grădină, învățând despre proiectarea grădinilor, reabilitarea solului, mulcire și compostare, irigare prin picurare, rotația și compatibilitatea plantelor, biodiversitate, protecția plantelor, colectarea semințelor, adaptarea la schimbările climatice și multe altele.
Explorați modul în care alimentaţia ne afectează sănătatea, încercați să gătiți rețete noi cu produse sezoniere și locale, cum ar fi supa-cremă de linte, pate din semințe de floarea soarelui, burgeri vegetali, biscuiţi de granola și lapte de migdale.
Aflați despre proprietățile medicinale ale plantelor, colectarea și uscarea acestora, crearea atmosferei și pregătiţi propriului amestec de ceai pentru a lua acasă.
Alăturați-vă unuia dintre multiplele ateliere de împletit din pănuşi, crearea eco-decorațiunilor, reciclarea materialelor vechi în covoare, crearea manuală a jucăriilor etc. și păstrați piesa de artă.
Examinați printr-un atelier interactiv ciclul de viață al produselor, ce se poate recicla și cum, cum să compostați deșeurile biodegradabile în zonele rurale și urbane, cum funcţionează sistemele la nivel de comunitate.
Fiţi pregătiţi să murdăriţi mâinile aplicând tencuială de lut, pictând cu var sau făcând o saltea de stuf. Între timp, aflaţi despre avantajele construcției cu materiale naturale, proiectarea solară pasivă și acoperișurile verzi.
Analizați cât de eficient este consumul de energie al casei dvs, aflați despre diferite tipuri de izolații, cum să instalați încălzire solară și panouri electrice solare etc.
Alegeți-vă propriile fructe, legume, plante medicinale din grădina noastră și învățați cum să le uscați într-un deshidratator solar. Descoperiți valorile nutriționale ale produselor uscate și cum să le păstrați. Dacă sunteți interesaţi, vă putem ghida cum să construiţi propriul dvs. deshidratator solar.
Compensați propria amprentă de carbon plantând copaci și învățând cum să le asigurați supraviețuirea.
Porniţi într-o drumeţie prin pădurea Codrii pe una dintre potecile marcate către lacul Ivancea, admirând peisajele pitoreşti. Dacă sunteţi destul de atenţi și norocoşi, s-ar putea să întâlniţi un cerb!
Faceți o plimbare cu bicicleta în satele vecine şi descoperiţi mozaice din epoca sovietică, câmpuri de floarea soarelui înflorite sau vizitaţi Mănăstirea din Peșteră la Orheiul Vechi la doar o oră distanță.
Petreceți timp de calitate cu familia sau prietenii savurând un picnic în căsuţa-copac sau în pădure. Bucătăresele de la EcoVillage pot să vă pregătească cu drag un coș pentru picnic.
Experimentați viața rurală moldovenească în timp ce vizitați mai multe familii în Rîşcova care își vor împărtăși secretele despre prepararea murăturilor, dulceţurilor, brânzeturilor, mâncărurilor tradiționale. Experiența nu va fi completă fără a avea parte de o mică degustare!
Delectaţi-vă cu o performanţă live a corului local și învățați să dansați hora tradițională. Adunaţi prietenii sau familia la Festivalul anual Toamnă Cartofului de la Rîşcova!
experienţe unice de reconectare cu natura, oameni şi sine
Rămâneți pe noapte o zi sau o săptămână și creați-vă propriul program urmând ceea ce natura și acest loc vă pot oferi.
Dezvoltaţi creativitatea și abilitățile de comunicare în timp ce pictaţi, creaţi sau vă jucaţi.
Aduceți laptopul sau carnetul de notiţe și lucrați de la distanță dintr-un spațiu de birou utilat, de pe o terasă cu vedere la pădure sau de pe banca din grădină.
Reconectaţi-vă cu sine și cu ceilalți cu ajutorul activităților de teambuilding, jocuri de masă, sesiuni muzicale, seri de filme, yoga și meditație ghidată.